Τρέφοντας τον Παιδικό Νου

Η όλο και βαθύτερη γνώση της διαμόρφωσης του ανθρώπινου νου τα τελευταία χρόνια έχει αναδείξει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης γονέων σε θέματα ανατροφής των παιδιών τους. Γνωρίζουμε πια ότι η ανταπόκριση του περιβάλλοντος και ο τύπος της επαφής που θα αναπτύξει ο γονέας με το παιδί, είναι αυτό που θα διαμορφώσει τον εγκέφαλο του παιδιού και θα καθορίσει τη μελλοντική του ανάπτυξη.

Η γνώση του τρόπου λειτουργίας και διαμόρφωσης του εγκεφάλου από το γονέα βοηθάει στην κατανόηση του παιδιού και των αναγκών του. Οδηγεί σε αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονέας. Προσδίδει ένα άλλο νόημα στην άσκηση του γονεϊκού ρόλου. Η ανάγκη συνεργασίας των μερών του εγκεφάλου και λειτουργίας τους ως μια ολότητα αναδεικνύεται ως ζωτικής σημασίας από την έρευνα στις νευροεπιστήμες και τη ψυχολογία καθώς διαμορφώνει τη βάση για κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική υγεία.

Θεματικές Ενότητες

  • Ευρήματα νευροεπιστημών και πλαστικότητα κοινωνικού εγκεφάλου
  • Διαμόρφωση του παιδικού νου μέσω επαφής και αλληλεπίδρασης με περιβάλλον
  • Τεχνικές για τη στήριξη του αναπτυσσόμενου παιδικού εγκεφάλου μέσω της σύνδεσηςτων μερών του.

Συγκεκριμένα, τη σύνδεση του δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου, τη σύνδεση του «άνω και κάτω εγκεφάλου», τη σύνδεση της άδηλης και έκδηλης μνήμης, τη σύνδεση των επιμέρους στοιχείων του εαυτού (συναισθήματα, αισθήσεις, αντιλήψεις και συμπεριφορά), τη σύνδεση του εαυτού με τους άλλους. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνικές με πολλαπλά παραδείγματα και προτάσεις για τη χρήση τους στη συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση γονέων (ατομική & ομαδική).

Θα χορηγηθεί εκπαιδευτικό υλικό επεξεργασμένο και μεταφρασμένο στα Ελληνικά για χρήση στις ομάδες γονέων από τους εκπαιδευόμενους επαγγελματίες και καθημερινή χρήση από τους γονείς.

————————————————————————–

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος για το 2017 είναι:
28-29 Ιανουαρίου 2017 (Σάββατο & Κυριακή), Αγρίνιο

Αφορά:
-Επαγγελματίες ή Ειδικευόμενους στο χώρο της Συμβουλευτικής,
-Παιδαγωγούς Προσχολικής και Πρωτοσχολικής Ηλικίας, και
-Ειδικούς Παιδαγωγούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: Ανακοίνωση “Τρέφοντας τον Παιδικό Νου” (2017)

 

Brace-Trefontas-Agrinio-January2017

 

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εάν είστε γονέας ή αν απλά θα θέλατε να ενημερώνεστε για τα νέα μας προγράμματα, γραφτείτε στο Newsletter μας για Γονείς.

Γραφτήκατε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!