Μαρία Σταματάκη, ECP

Μαρία Σταματάκη, ECP

Ιδρυτικό Μέλος

Η Μαρία Σταματάκη, ιδρύτρια και Επιστημονική Υπεύθυνη της Brace Social Coop, είναι ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή Θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών, καθώς και κοινωνιολόγος. Διαθέτει πολυετή πείρα σε δομές στήριξης οικογενειών με πρόβλημα τοξικοεξάρτησης. Από το 2006 εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια. Ξεκίνησε την δραστηριότητα της ως ελεύθερη επαγγελματίας το 2006, δημιουργώντας τη Marte Meo Hellas, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το διεθνώς αναγνωρισμένο δίκτυο Marte Meo για την ψυχολογική στήριξη και εκπαίδευση των φροντιστών και εκπαιδευτών όλων των κλάδων υγείας και φροντίδας. Πλαισιώνεται από μια ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης.
Γαλάτεια Παπαχαραλάμπους

Γαλάτεια Παπαχαραλάμπους

Ιδρυτικό Μέλος

Ως Γενική Διευθύντρια της Brace Social Coop, η Γαλάτεια Παπαχαραλάμπους έχει αναλάβει την οργανωτική και διοικητική υποστήριξη της. Είναι απόφοιτη Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων (University of Portsmouth) με εξειδίκευση στην Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων και προϋπηρεσία στον Ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα (ΕΒΕΔ και Δήμος Κηφισιάς) ως PA / Executive Assistant και HR Manager. Η προϋπηρεσία της, της προσέφερε πολύτιμη εμπειρία στην επικοινωνία, τη διαχείριση προβλημάτων στον εργασιακό χώρο, τη οργάνωση εκδηλώσεων και συνεδρίων. Τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνει εθελοντικά δράσεις πολιτιστικού, καλλιτεχνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα για παιδιά. Εκτιμά πολύ την εργασία σε ένα επιχειρηματικό τομέα με ανθρωπιστικό όραμα.

Παναγιώτα Κωνσταντάρα

Ιδρυτικό Μέλος

Σπούδασε στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας έντονο ενδιαφέρον για τον κόσμο των παιδιών. Προσπαθώντας να κατανοήσει καλύτερα τις πρώιμες βαριές παιδικές διαταραχές προσέφερε πολλές ώρες εργασίας σε δημόσια πλαίσια που απευθύνονταν σε παιδιά, τόσο σχολικής όσο και προσχολικής ηλικίας.

Έχοντας πάντα ως κύριο προσανατολισμό τα παιδιά ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, στον τομέα Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας, στο πρόγραμμα “Αντιμετώπιση του Πόνου”, με στόχο να υπάρξει βοηθητική στα παιδιά και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν απειλητικές καταστάσεις στην υγεία τους από νωρίς στη ζωή. Αργότερα η διαπίστωση του αποκλεισμού και της απομόνωσης που βιώνουν τα παιδιά με αναπτυξιακές, συναισθηματικές, αλλά και πολιτισμικές διαφορές, διεύρυναν το επιστημονικό της ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα την εξειδίκευσή της στην ειδική αγωγή, στα πλαίσια του αντίστοιχου μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Marte -Μeo με στόχο να βοηθηθούν οι γονείς να αξιοποιήσουν τα επικοινωνιακά στοιχεία που θα ενισχύσουν τη συναισθηματική, νοητική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού τους. Μέχρι σήμερα εργάζεται ιδιωτικά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους, διατηρώντας τη συστημική οπτική στον τρόπο αντίληψης και διαχείρησης των προβλημάτων μιας οικογένειας.

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εάν είστε γονέας ή αν απλά θα θέλατε να ενημερώνεστε για τα νέα μας προγράμματα, γραφτείτε στο Newsletter μας για Γονείς.

Γραφτήκατε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!