2o Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

2o Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Η Brace Social Coop συμμετείχε στο 2o Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης υποψήφιων ανάδοχων γονέων που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι).  Η συμμετοχή της Brace ήταν σε εθελοντική βάση, όπως και στο 1ο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 ημέρες (7-11 Μαΐου) και στόχο είχε την κατάρτιση-υποστήριξη των υποψήφιων ανάδοχων γονέων με γνώσεις, μεθόδους και τεχνικές για την ομαλή ένταξη του ανήλικου στην οικογένεια, για τη διαχείριση προβλημάτων και την προαγωγή της συναισθηματικής ανάπτυξης. Η Brace παρουσίασε θέματα επικοινωνίας ανάδοχου παιδιού-ανάδοχου γονιού και τρόπους υποστήριξης της ανάπτυξης μέσω της καθημερινής αλληλεπίδρασης (στρατηγικές, παραδείγματα, βιωματικές ασκήσεις).

Η ανταπόκριση των υποψήφιων ανάδοχων γονέων ήταν συγκινητική! Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Το 2018 ξεκίνησε με την ολοκλήρωση ενός ακόμα κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων Marte Meo Practitioner. Η συνάντηση μας με τις δυο αυτές ομάδες υπέροχων ανθρώπων και επαγγελματιών μας συγκίνησε και μας εμπλούτισε!

Και μια και το νέο έτος ήταν στο ξεκίνημα του, το καλωσορίσαμε την τελευταία ημέρα εκπαίδευσης με το εθιμοτυπικό κόψιμο της Βασιλόπιτας της Brace. Το φλουρί φέτος έπεσε σε δυο εκπαιδευόμενες κυρίες στο Marte Meo, την Αθηνά και τη Σοφία. Προσπαθώντας να αναγνώσουμε το μήνυμα πίσω από αυτό αναζητήσαμε στοιχεία για την Θεά Αθηνά. Και έτσι θυμηθήκαμε ότι η θεά Αθηνά όχι μόνο συμβολίζει τη Σοφία, αλλά είναι και προστάτιδα της χειροτεχνίας! Και η χειροτεχνία δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τη δημιουργία με τα χέρια μας. Τα δικά μας μέσα! Τις δικές μας δυνάμεις!

Με την ευχή λοιπόν, το 2018 να υφάνουμε το νήμα της ζωής μας με τα δικά μας μέσα και με περισσή Σοφία, σας στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και τη ζεστή σας ανατροφοδότηση. Απόλαυση και αγάπη στη ζωή σας. Καλή μας αντάμωση!

 

Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Educators, 17-12-2017)
Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Psychologists, 14-01-2018)

8th World Congress of Psychotherapy (24-28 Ιουλίου 2017, Παρίσι)

8th World Congress of Psychotherapy (24-28 Ιουλίου 2017, Παρίσι)

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε το θέμα «Exploring the roots of present difficulties: the shadow of past war and emigration experiences».  Mental Health Policy No 2 In the World/Refugees.

Πέμπτη 27 Ιουλίου, Αίθουσα 11.  Εισηγήτριες: Μαρία Σταματάκη & Λένα Μητσοπούλου.

http://wcp2017.org/

congress-slides1
congress-slides2
congress-slides3

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν δυο ακόμα κύκλοι εκπαίδευσης Marte Meo, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο των Marte Meo Practitioners στην Ελλάδα.  Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλοι, Ψυχολόγοι και Παιδαγωγοί Ειδικής Αγωγής από όλη την Ελλάδα μας ενέπνευσαν με το σεβασμό και την αφοσίωση για τη δουλειά τους και μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές χαράς και συγκίνησης μέσα από τις καθημερινές εμπειρίες τους.  Κόντρα στο κλίμα των καιρών, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό όραμα, να φέρουν την αλλαγή που όλοι θέλουν μέσα τους αλλά και γύρω τους.

Τους ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία και ευχόμαστε η ελπίδα και η δημιουργικότητα να τους συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα. Καλή συνέχεια στο έργο τους!

 

Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Educators, 12-03-2017)
Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Psychologists, 19-03-2017)

«Τρέφοντας τον Παιδικό Νου», Αγρίνιο

«Τρέφοντας τον Παιδικό Νου», Αγρίνιο

28 & 29 Ιανουαρίου 2017
Συγχαρητήρια σε όλους τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τρέφοντας τον Παιδικό Νου» της Brace Social Coop που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο. Ευχόμαστε η συνάντησή μας να αποτελέσει για εκείνους το έναυσμα για περαιτέρω αναζητήσεις και γνώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Brace, Trefontas Agrinio 28&29-01-2017, Graduation Photo

Brace-Trefontas-Agrinio-January2017

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner στα Παιδικά Χωριά SOS

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης

Θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν «Κύκλο Αγάπης» (Circle of Love) στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.  Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τις μητέρες, τις θείες και τους παιδαγωγούς SOS του Χωριού, αλλά και με το προσωπικό ψυχικής υγείας.  Στόχος μας, η βελτίωση της καθημερινής αλληλεπίδρασης και επαφής μεταξύ των φροντιστών και των παιδιών.  Η ανάπτυξη ποιοτικής επικοινωνίας, που θα αποτελεί διορθωτική εμπειρία στα τραυματικά βιώματα των παιδιών και θα τα ενδυναμώνει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.

Και μοιάζει να τα καταφέραμε!

Στη δημιουργία αυτού του Κύκλου Αγάπης συνέβαλαν ουσιαστικά με την επιστημονική τους υποστήριξη, οι πολύτιμοί μας συνεργάτες Κατερίνα Κολόκα, Γιώργος Αλιμπέρτης και Σωτηρία Βέγκου.

Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τα Χωριά SOS για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και καθέναν χωριστά τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

Μα πάνω από όλους να ευχαριστήσουμε εσάς Βασίλη, Γεωργία, Λίτσα, Ιωάννα, Ευαγγελία, Βιβή, Αναστασία, Έφη, Κωνσταντίνα, Μαρία Μ., Σέβη, Μαρία Γ., Παναγιώτα, Αρετή, Ελένη, Θανάση, Νικολέτα, Κωνσταντίνε, Φανή, Άγγελε, Στάθη, Δημήτρη, Μαίρη Κ., Γιώτα και Αθηνά που στέκεστε καθημερινά δίπλα στα παιδιά με ήθος και αγάπη.  Τιμάμε κι αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο σας.

Με εκτίμηση.
Εκ μέρους της Brace Social Coop & της Marte Meo Hellas,
Μαρία Σταματάκη

Brace & SOS Villages - Marte Meo Practitioner, Graduation (Athens, 2016)

Το Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της EFTA

Το Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της EFTA

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, η Brace Social Coop παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (EFTA Athens 2016, 28/09-01/10).

Project Session: Η Γονεϊκή Λειτουργία ως Κλειδί στη Διαμόρφωση Λειτουργικού Οικογενειακού Περιβάλλοντος
Θέμα: Marte Meo, Σύγχρονα Εργαλεία στην Υπηρεσία της Θεραπείας
Εισηγητές: Μαρία Σταματάκη, Λαμπρινή Ιωάννου

EFTA Athens 2016
Marte Meo, EFTA Programme 2016

Για να δείτε τo αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.efta2016athens.gr/

Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Η Brace συμμετείχε στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης υποψήφιων ανάδοχων γονέων που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Συνήγορο του Πολίτη και το Συνήγορο του Παιδιού.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 ημέρες (11-15 Ιουλίου) και στόχο είχε την κατάρτιση-υποστήριξη των υποψήφιων ανάδοχων γονέων με γνώσεις, μεθόδους και τεχνικές για την ομαλή ένταξη του ανήλικου στην οικογένεια, για τη διαχείριση προβλημάτων και την προαγωγή της συναισθηματικής ανάπτυξης.  Ευχόμαστε καλή δύναμη στους ανάδοχους γονείς στο τόσο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.

 

Πιλοτικό Πρόγραμμα «Αναγνώριση – Διαχείριση – Έκφραση των Συναισθημάτων»

Πιλοτικό Πρόγραμμα «Αναγνώριση – Διαχείριση – Έκφραση των Συναισθημάτων»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα «Αναγνώριση – Διαχείριση – Έκφραση των Συναισθημάτων» που πραγματοποιήθηκε στο 150ο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΕΡΓΩ.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στους γονείς των παιδιών της 1ης τάξης. Οι γονείς εκπαιδεύτηκαν στο πρόγραμμα «Τρέφοντας τον Παιδικό Νου» με στόχο να μάθουν να αναγνωρίζουν και να ονομάζουν τα συναισθήματα των παιδιών τους, να εξασκούν την ενσυναίσθηση, να χρησιμοποιούν τεχνικές στηρίζοντας τα παιδιά τους στην έκφραση αλλά και στη διαχείριση των συναισθημάτων τους.

Οι γονείς έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης μετέφεραν την ικανοποίηση τους για τη βελτίωση των σχέσεων και της επικοινωνίας που παρατήρησαν ότι υπήρξε ανάμεσα σε αυτούς και στα παιδιά τους. Τους ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

Brace & Ergo, Pilot Project in Elementary School

Παιδικά Χωριά SOS

Παιδικά Χωριά SOS

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκστρατεία που οργάνωσαν τα Παιδικά Χωριά SOS μαζί με την κοινωνική επιχείρηση Brace Social Coop για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης των μητέρων SOS στην Μarte Meo επικοινωνία.

Η καμπάνια υπερκάλυψε τον αρχικό στόχο των 3.500 ευρώ που απαιτούνταν για τα λειτουργικά έξοδα της εκπαίδευσης, με την ειδική επιστημονική ομάδα της Brace να προσφέρει αφιλοκερδώς τις ψυχο-εκπαιδευτικές της υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι με τη μικρή, μεγάλη αλλά σίγουρα πολύτιμη δωρεά τους στην πλατφόρμα www.giveandfund.com κάνουν εφικτή την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και των μητέρων SOS, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν δεσμούς ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην καμπάνια «Εκπαιδεύουμε τις μητέρες, στηρίζουμε τα παιδιά. Παιδικό Χωριό SOS Βάρης», εκφράζουμε ακόμη την ευγνωμοσύνη μας στους Πρεσβευτές και Υποστηρικτές της εκστρατείας μας.

http://www.giveandfund.com/giveandfund/project/p7jfdvsk7n

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εάν είστε γονέας ή αν απλά θα θέλατε να ενημερώνεστε για τα νέα μας προγράμματα, γραφτείτε στο Newsletter μας για Γονείς.

Γραφτήκατε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!