4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας (08-10 Νοεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη)

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας (08-10 Νοεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη)

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στο Grand Hotel Palace είχαμε την τιμή και την χαρά να παρουσιάσουμε το θέμα “Marte Meo: Στηρίζω, καθοδηγώ, συνδέω. Χτίζοντας ισχυρά θεμέλια ζωής μέσα από την καθημερινή φροντίδα”

Εισηγήτριες:
Χαρά Μπαρούτα
Μαία, Ψυχολόγος, Οικ. Θεραπεύτρια, Marte Meo Practitioner

Μαρία Σταματάκη
MSc, ECP Ψυχοθεραπεύτρια, Οικ. Θεραπεύτρια, Marte Meo Supervisor

10-kliniko-frod1
10-kliniko-frod2

Δείτε το link του website

“Παιδί και Αυτορρύθμιση” (Λευκωσία, Κύπρος)

“Παιδί και Αυτορρύθμιση” (Λευκωσία, Κύπρος)
Διοργανώτρια Αρχή: Α.Κι.ΔΑ (Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων & Νηπιαγωγών Κύπρου)
Εισηγήτρια: Μαρία Σταματάκη, ECP

Μόνο θετικά συναισθήματα και αναμνήσεις μας προσέφερε η εμπειρία της παρουσίασης μας στην Κύπρο. Το Σάββατο 24/11/2018 ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Α.Κι.ΔΑ. να μιλήσουμε για την αυτορρύθμιση παιδιών και παιδαγωγών.  Η διοργάνωση άψογη, η υποδοχή πολύ ζεστή και το μοίρασμα πολύ ουσιαστικό. Μέσα σε συνθήκες κρίσης του παιδαγωγικού συστήματος στην Ελλάδα και στην Κύπρο σήμερα περισσότερο από ποτέ έχει νόημα το αίτημα της Α.Κι.ΔΑ. για την αναζήτηση τρόπων διατήρησης και στήριξης του μηχανισμού αυτορρύθμισης, τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του παιδιού. Μόνο μέσα από προστατευτικές κινήσεις προς τον εαυτό και το παιδί, ο δάσκαλος μπορεί να μειώσει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης και της τραυματικής αυτής περιόδου στον ίδιο και κατά συνέπεια στο μαθητή του.  Η συναισθηματική σύνδεση για τη διατήρηση του συνεκτικού δεσμού δασκάλου-μαθητή και γονέα είναι απαραίτητη για την ψυχική ισορροπία όλων μας. Για εμάς στην Brace η φροντίδα του παιδαγωγού έχει ΝΟΗΜΑ σήμερα περισσότερο από ποτέ. Καλή συνέχεια στο έργο όλων! Ευχαριστούμε Α.Κι.ΔΑ.!

afisa-web
16web
12web
9web

2o Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

2o Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Η Brace Social Coop συμμετείχε στο 2o Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης υποψήφιων ανάδοχων γονέων που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (Ζαχάρωφ 1, Αμπελόκηποι).  Η συμμετοχή της Brace ήταν σε εθελοντική βάση, όπως και στο 1ο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2016.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 ημέρες (7-11 Μαΐου) και στόχο είχε την κατάρτιση-υποστήριξη των υποψήφιων ανάδοχων γονέων με γνώσεις, μεθόδους και τεχνικές για την ομαλή ένταξη του ανήλικου στην οικογένεια, για τη διαχείριση προβλημάτων και την προαγωγή της συναισθηματικής ανάπτυξης. Η Brace παρουσίασε θέματα επικοινωνίας ανάδοχου παιδιού-ανάδοχου γονιού και τρόπους υποστήριξης της ανάπτυξης μέσω της καθημερινής αλληλεπίδρασης (στρατηγικές, παραδείγματα, βιωματικές ασκήσεις).

Η ανταπόκριση των υποψήφιων ανάδοχων γονέων ήταν συγκινητική! Τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο τόσο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Το 2018 ξεκίνησε με την ολοκλήρωση ενός ακόμα κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων Marte Meo Practitioner. Η συνάντηση μας με τις δυο αυτές ομάδες υπέροχων ανθρώπων και επαγγελματιών μας συγκίνησε και μας εμπλούτισε!

Και μια και το νέο έτος ήταν στο ξεκίνημα του, το καλωσορίσαμε την τελευταία ημέρα εκπαίδευσης με το εθιμοτυπικό κόψιμο της Βασιλόπιτας της Brace. Το φλουρί φέτος έπεσε σε δυο εκπαιδευόμενες κυρίες στο Marte Meo, την Αθηνά και τη Σοφία. Προσπαθώντας να αναγνώσουμε το μήνυμα πίσω από αυτό αναζητήσαμε στοιχεία για την Θεά Αθηνά. Και έτσι θυμηθήκαμε ότι η θεά Αθηνά όχι μόνο συμβολίζει τη Σοφία, αλλά είναι και προστάτιδα της χειροτεχνίας! Και η χειροτεχνία δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από τη δημιουργία με τα χέρια μας. Τα δικά μας μέσα! Τις δικές μας δυνάμεις!

Με την ευχή λοιπόν, το 2018 να υφάνουμε το νήμα της ζωής μας με τα δικά μας μέσα και με περισσή Σοφία, σας στέλνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας και τη ζεστή σας ανατροφοδότηση. Απόλαυση και αγάπη στη ζωή σας. Καλή μας αντάμωση!

 

Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Educators, 17-12-2017)
Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Psychologists, 14-01-2018)

8th World Congress of Psychotherapy (24-28 Ιουλίου 2017, Παρίσι)

8th World Congress of Psychotherapy (24-28 Ιουλίου 2017, Παρίσι)

Έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε το θέμα “Exploring the roots of present difficulties: the shadow of past war and emigration experiences”.  Mental Health Policy No 2 In the World/Refugees.

Πέμπτη 27 Ιουλίου, Αίθουσα 11.  Εισηγήτριες: Μαρία Σταματάκη & Λένα Μητσοπούλου.

http://wcp2017.org/

congress-slides1
congress-slides2
congress-slides3

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner!

Την Κυριακή 19 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν δυο ακόμα κύκλοι εκπαίδευσης Marte Meo, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυο των Marte Meo Practitioners στην Ελλάδα.  Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας, Σύμβουλοι, Ψυχολόγοι και Παιδαγωγοί Ειδικής Αγωγής από όλη την Ελλάδα μας ενέπνευσαν με το σεβασμό και την αφοσίωση για τη δουλειά τους και μοιράστηκαν μαζί μας στιγμές χαράς και συγκίνησης μέσα από τις καθημερινές εμπειρίες τους.  Κόντρα στο κλίμα των καιρών, ενεργοποίησαν τις δυνάμεις τους με ένα κοινό όραμα, να φέρουν την αλλαγή που όλοι θέλουν μέσα τους αλλά και γύρω τους.

Τους ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία και ευχόμαστε η ελπίδα και η δημιουργικότητα να τους συνοδεύουν σε κάθε τους βήμα. Καλή συνέχεια στο έργο τους!

 

Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Educators, 12-03-2017)
Brace, Marte Meo Practitioner Graduation Photo (Psychologists, 19-03-2017)

“Τρέφοντας τον Παιδικό Νου”, Αγρίνιο

“Τρέφοντας τον Παιδικό Νου”, Αγρίνιο

28 & 29 Ιανουαρίου 2017
Συγχαρητήρια σε όλους τους επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τρέφοντας τον Παιδικό Νου” της Brace Social Coop που πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο. Ευχόμαστε η συνάντησή μας να αποτελέσει για εκείνους το έναυσμα για περαιτέρω αναζητήσεις και γνώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Brace, Trefontas Agrinio 28&29-01-2017, Graduation Photo

Brace-Trefontas-Agrinio-January2017

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner στα Παιδικά Χωριά SOS

Ολοκλήρωση Εκπαίδευσης Marte Meo Practitioner στα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης

Θελήσαμε να δημιουργήσουμε έναν “Κύκλο Αγάπης” (Circle of Love) στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.  Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τις μητέρες, τις θείες και τους παιδαγωγούς SOS του Χωριού, αλλά και με το προσωπικό ψυχικής υγείας.  Στόχος μας, η βελτίωση της καθημερινής αλληλεπίδρασης και επαφής μεταξύ των φροντιστών και των παιδιών.  Η ανάπτυξη ποιοτικής επικοινωνίας, που θα αποτελεί διορθωτική εμπειρία στα τραυματικά βιώματα των παιδιών και θα τα ενδυναμώνει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της ζωής.

Και μοιάζει να τα καταφέραμε!

Στη δημιουργία αυτού του Κύκλου Αγάπης συνέβαλαν ουσιαστικά με την επιστημονική τους υποστήριξη, οι πολύτιμοί μας συνεργάτες Κατερίνα Κολόκα, Γιώργος Αλιμπέρτης και Σωτηρία Βέγκου.

Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε τα Χωριά SOS για την εμπιστοσύνη τους, αλλά και καθέναν χωριστά τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας.

Μα πάνω από όλους να ευχαριστήσουμε εσάς Βασίλη, Γεωργία, Λίτσα, Ιωάννα, Ευαγγελία, Βιβή, Αναστασία, Έφη, Κωνσταντίνα, Μαρία Μ., Σέβη, Μαρία Γ., Παναγιώτα, Αρετή, Ελένη, Θανάση, Νικολέτα, Κωνσταντίνε, Φανή, Άγγελε, Στάθη, Δημήτρη, Μαίρη Κ., Γιώτα και Αθηνά που στέκεστε καθημερινά δίπλα στα παιδιά με ήθος και αγάπη.  Τιμάμε κι αναγνωρίζουμε την προσφορά και το έργο σας.

Με εκτίμηση.
Εκ μέρους της Brace Social Coop & της Marte Meo Hellas,
Μαρία Σταματάκη

Brace & SOS Villages - Marte Meo Practitioner, Graduation (Athens, 2016)

Το Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της EFTA

Το Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της EFTA

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, η Brace Social Coop παρουσίασε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Marte Meo στο 9ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (EFTA Athens 2016, 28/09-01/10).

Project Session: Η Γονεϊκή Λειτουργία ως Κλειδί στη Διαμόρφωση Λειτουργικού Οικογενειακού Περιβάλλοντος
Θέμα: Marte Meo, Σύγχρονα Εργαλεία στην Υπηρεσία της Θεραπείας
Εισηγητές: Μαρία Σταματάκη, Λαμπρινή Ιωάννου

EFTA Athens 2016
Marte Meo, EFTA Programme 2016

Για να δείτε τo αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.efta2016athens.gr/

Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για υποψήφιους Ανάδοχους Γονείς

Η Brace συμμετείχε στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης υποψήφιων ανάδοχων γονέων που πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Συνήγορο του Πολίτη και το Συνήγορο του Παιδιού.

Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 5 ημέρες (11-15 Ιουλίου) και στόχο είχε την κατάρτιση-υποστήριξη των υποψήφιων ανάδοχων γονέων με γνώσεις, μεθόδους και τεχνικές για την ομαλή ένταξη του ανήλικου στην οικογένεια, για τη διαχείριση προβλημάτων και την προαγωγή της συναισθηματικής ανάπτυξης.  Ευχόμαστε καλή δύναμη στους ανάδοχους γονείς στο τόσο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει.

 

ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Εάν είστε γονέας ή αν απλά θα θέλατε να ενημερώνεστε για τα νέα μας προγράμματα, γραφτείτε στο Newsletter μας για Γονείς.

Γραφτήκατε με επιτυχία. Ευχαριστούμε!